Et-rums varmegenvinding, Ventilation til 1 rum montering

Et rums varmegenvinding - Ventilation til 1 rum montering

Regel nr. 1: Et-rums varmegenvinding er et godt supplement til din villa og lejligheds ventilation. Et hus skal ventileres med en vis mængde luft for at føles godt og ikke udsættes for diverse angreb af skimmelsvamp, fugt, lugt eller andre gener. Læs mere om et-rums varmegenvinding her!

Et-rums varmegenvinding er en meget smart og økonomisk genvej til at få ventilation og et fantastisk indeklima i din bolig. Udluftningen sker mekanisk, så du kan klare det uden at åbne vinduer og uden at du behøver være hjemme. Det er en stor fordel for rum med tendens til fugt eller huse med indelukkede rum. Og så er det bare rigtig rart at komme hjem til et hus, hvor luften er frisk og ren.

Varmegenvinding og ventilation til et rum kan sagtens foregå uden et dediceret komplekst varmegenvindingsanlæg, som kræver omfattende rørinstallationer.

Med en et-rums varmegenvindingsanlæg fører du i stedet et teleskoprør gennem væggen og monterer varmegenvindingsaggregatet på ydersiden. Ved hjælp af den elektriske motor bliver fugt, brugt luft og lugt suget ud af rummet. et rums varmegenvinding sikrer konstant frisk luft med et lavt varmetab, som også er med til at reducere radon og fugt i din bolig. 

Et-rums varmegenvinding fordele

Der er i øvrigt en række forskellige fordele ved at installere et et-rums varmegenvinding ventilation hos os. Nedenfor er nogle af dem:

Filtreret luft med et rum varmegenvinding ventilation. Alle et rum varmegenvinding ventilation enheder vi sælger og installerer har filtre med filterklasse af højeste filterklasse i normale huse (villaer, rækkehuse, kontorer osv.), bliver hele 90 % af alle de farlige partikler i luften, som ellers ville trænge ind i boligen, filtreret. Det betyder, at usunde partikler såsom: udstødningspartikler, pollen, vejstøv, sod mv. aldrig gå ind i hjemmet og dine lunger.

Indsugningstemperatur med et-rums varmegenvinding ventilation

En stor komfortfordel ved et et rum varmegenvinding ventilation system er, at du vælger temperaturen på den luft, der blæser ind i huset (soveværelse, stue, kontor mv.). Det er en meget stor fordel for trivslen i hjemmet i modsætning til f.eks. et afkastluftanlæg, hvor indblæsningsventiler monteret i facaden blæser luft ind, der har samme temperatur som luften udenfor. At tage højde for er, at vi, der bor i det centrale Danmark, har en årlig gennemsnitstemperatur på +6°c. 

Det betyder, at man i et natur- eller afkastluftanlæg skal opvarme luften, der kommer ind i huset, med 14°c døgnet rundt, hele året rundt. Mens en et-rums varmegenvinding ventilation enhed genvinder omkring 85% af varmen fra den luft, der suges ud af huset for at returnere den varme til den indkommende luft. Genialt og økonomisk!

Forskellige tidskanaler og begivenheder pr. dag

En ret ny funktion for de nyere et rum varmegenvinding ventilation system er muligheden for at programmere op til 4 forskellige begivenheder pr. dag.

Denne funktion er primært udviklet, så du som bruger kan reduceret rum varmegenvinding ventilation enhedens i forvejen lave energiforbrug og for at øge komforten, når du er i hjemmet. Alt dette sker selvfølgelig helt automatisk, så snart du er færdig med de simple indstillinger.

Med denne funktion kan du f.eks. sænk blæsernes hastighed og blæsetemperaturen i arbejdstiden, når huset er tomt. Eller hvorfor ikke opretholde blæserhastigheden, men sænke temperaturen i løbet af natten for at få en køligere og mere behagelig søvn. Eller måske øge blæserhastigheden og samtidig bevare temperaturen, når hele familien er kommet hjem fra arbejde og skole for et rigtig godt inde miljø. Ja, kun fantasien sætter grænser her.

Et-rums varmegenvinding ventilation er således et ventilationssystem, hvor varm afkastluft fra badeværelser, køkkener, vaskerum m.fl. suges ind i et rum varmegenvinding ventilation-enhedens roterende varmeveksler og genbruges til at forvarme den indblæsningsluft, der blæser ind i soveværelser, stuer, kontorer med mere.

Afspil video om Et rum varmegenvinding - Ventilation til 1 rum montering

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

FLERE ARTIKLER

Kontakt os

Udfyld formularen hvis du ønsker et tilbud fra os på indkøb og montering af varmegenvinding.

BILLEDER